vrijdag 31 maart 2017

Zelfmoord waardig leven

Onlangs las ik de aanhef op de website van Nico van den Ham. Ik ben het wel meer tegen gekomen op menig website. Meestal duidend op mensen, die voor zichzelf geen toekomst meer zien, vaak gebaseerd op een depressie die men doormaakt. Depressie dan vooral gebaseerd op een menselijke geest gesteldheid. Of te wel hersenen, die er geen heil meer inzien om verder te leven. Vaak samenhangend met een groot vraagteken, alsof het alleen maar voortkomt uit jezelf en de samenleving hierin geen enkele rol speelt. Waar het grote geld, overheid, gemeente, rechtsstaat, hulpverlenende instanties ook geen enkele rol in lijken te spelen. Want het lijkt ongrijpbaar, maar is het lang niet altijd, naar mijn bescheiden mening. Vaak zijn redenen wel degelijk aan te wijzen, maar waagt men zich er liever niet aan, omdat er dan veel in opspraak zal komen, wat men liever niet ziet ontstaan. Waarom, omdat dan wellicht een heel fout systeem onder vuur komt te staan, wat  menig geteisem in een verdienmodel voorziet, dus inkomen. De één zijn dood is in die zin, daadwerkelijk de ander zijn brood, maar vooral voor en meer luxe. Wonderlijk want menig van die gasten, werkzaam levend in en van het grote geld, nemen zelf geen genoegen waar ze u in laten en/of in dumpen. Wellicht een reden om u wel, mits u er in verzeild raakt, te voorzien van een zelfmoord waardig bestaan. Ze worden er tenslotte zelf beter van. 




Als ik onze ontstane situatie naga, heeft een zelfmoord waardig bestaan weinig van doen met onszelf, noch ons handelen. In het laatste hooguit iets van doen met niet alles zomaar te willen accepteren, wij willen weten waarom en hoe? Als wij daar geen antwoord op krijgen, ontstaat er bij ons een kritische houding. Wij dan  bijvoorbeeld wel een antwoord op de vragen proberen te krijgen via klachtenprocedures, hetzij rechtszaken, advocatuur. Iets wat je beter na kan laten, is ons gebleken, want dat geeft juist meer inhoud aan een zelfmoord waardig leven. Wat aan ons is gebleken, naarmate de jaren zijn verstreken, na onze eerste klachtenprocedures. Er ontstaat dan een situatie, waar men mensen, zoals wij, letterlijk trachten uit het leven te drukken, zo onopvallend mogelijk en zoveel mogelijk binnen, hetzij vanuit, wetten en regelgeving. Wat overigens aan mij bewijst dat wet en regel, zeker niet in het leven geroepen zijn om ons met name te beschermen, maar de eerder genoemden in de eerste alinea, beginnend met het grote geld en wat erna mee-hobbelt ten dienste van het grote geld. Waar de grote macht woont en heerst over dat wat ons regeert. Helaas speelt daar de zogenaamde onafhankelijke rechtsstaat een grote rol in, om het doel te bekrachtigen, doen of het rechtmatig is, echter grote kul. Veel vonnissen, beschikkingen, uitgesproken door de zwarte jurken geven dan ook alleen maar, op een zogenaamde onafhankelijk gerechtelijke basis een fundament, om derden grenzeloos te laten voorzien in een zelfmoord waardig leven van menig mensen leven. Het is maar al te vaak een verkapte doodstraf, waarbinnen men u van een lange aanloop voorziet, alvorens de dood toeslaat. Velen overleven dan ook uitspraken niet of krijgen nimmer meer het leven terug, wat ze vaker door andermans toedoen eerder hebben verloren, dan door eigen toedoen. Inzake geld is een vonnis, goed voor 20 jaar blijven pesten om schuldeisers , deurwaarders de mogelijkheid te geven, geld terug te verkrijgen. Wat o.a. zeker na 20 jaar, niet gemist is, noch het leven van de eiser in de weg heeft gestaan, men het net zo goed had kunnen laten zitten.



Tja, men had het kunnen laten zitten, maar er is een levende handel in de doorverkoop van schulden en daarmee gepaard gaande vonnissen, het zijn namelijk waardepapieren. Het is mij al regelmatig overkomen dat ik na 10 jaar, plots weer betekend werd voor een dergelijke zeer oude schuld. Waar continu weer een vonnis van een rechter aan werd toegevoegd. De zogenaamde onafhankelijk rechtsstaat dus een bijdrage levert aan een commercieel, in mijn ogen crimineel handeltje. Dat om via een vonnis, ooit uitgesproken in het voordeel van de eerste schuldeiser de mogelijkheid verschaft, om een handelaar in schuldenaankopen, vaak de vierde of hoger, je jaren later mee om de oren kan slaan en geld van je kan eisen. Alleen dit al lijkt het mij wel bevestigd dat onze rechtsstaat alles behalve onafhankelijk is maar aan de basis staat opdat derden u jaren lang kunnen uitkleden, terwijl o.a de eerste schuldeiser met een fractie van het totaalbedrag, de schuld allang heeft doorverkocht. Een schuld, die u echter wel volledig en vaak met hele hoge extra kosten, wel door de strot geduwd krijgt. Dat vele jaren later op basis van een vonnis niet ten gunste uitgesproken van de nieuwe eiser, die handelt in schulden en uw leven gewoon daarom kapot kan maken. Gasten, criminelen die u plots en dat opnieuw en herhaald een zelfmoord waardig leven gunnen, met behulp van de rechtsstaat, in mijn ogen dan niet minder crimineel. Bezopen dat een vonnis, een beschikking wordt tot een waardepapier en ook te koop wordt aangeboden. Helaas ondersteunen veel deurwaarders dit soort lugubere opkoop bedrijven, regelmatig incasso bureau's, om alsnog zo'n zeer oude schuld te innen en dus een bijdrage leveren aan een zelfmoord waardig leven! Voor mij onmensen!


En helaas, ook inzake het genoemde in Nederland, steken wederom miljoenen Nederlander de....Het interesseert velen niet, dat teveel mede-Nederlanders een zelfmoord waardig leven moeten lijden, o.a. door beulen in dit artikel benoemd, geheuld in zwarte jurken en pak!