zaterdag 23 januari 2016

Op geen geld, staat een zware straf in Nederland.

Er zijn in Nederland veel strafbare feiten die je kunnen voorzien in een gevangenisstraf. Pleeg een moord en hop de gevangenis in. Dan wellicht beroofd van je vrijheid, maar voor de rest in Nederland wel geheel verzorgt. Je krijgt eten, je krijgt zorg, enzovoort, maar vrijheid heb je niet.

Maar verlies nu eens je baan in dit Rutte II tijdperk. Wat je eerder voorzien heeft in een leuk (t)huis, zeg voor een bedrag van €800,= aan huur per maand, €150,= aan energiekosten, naast de zorgpremie, per volwassen inwonende toch al snel €90,= per maand. Voor een beetje gezin betekent dat alleen al snel een kostenpost van €1130,= per maand. Dan nog eten, een auto onderhouden, en de rest wat zo nodig is bij een normaal gezinsonderhoud per maand. Wellicht vanuit een baan, probleemloos te onderhouden, mogelijk vanuit een tweeverdieners positie

.

Maar dan kondigt de WW zich aan, 70 % van een door het UWV vastgesteld dagloon, dus echt niet zomaar hoe dan ook 70% van je laatst verdiend inkomen. Je krijgt geen werk ( zit er nu dik in ) binnen het termijn van de WW. Ook een periode waarbinnen velen toch proberen vast te houden aan de opgebouwde levensstandaard, te danken aan je dienstverband bij een werkgever. Wie jou als risico buiten de deur heeft gezet toen het minder ging, waardoor je aan de maatschappij werd overgeleverd. Een samenleving die je echt niet zomaar een uitkering gunnen, iets wat al zeer lang speelt. Want je moet werken voor je geld, doen zij ook. Al snel wordt voor hen, binnen een uitkeringspositie het behoud van je auto, je flatscreen hen al snel te veel aan luxe.Al snel wordt dan ook van je verwacht dat je goedkoper gaat wonen, terwijl er te weinig sociale huurwoningen zijn, jij je auto verkoopt en je inboedel drastisch laat afnemen, terwijl je daar mogelijk vele jaren hard voor hebt gewerkt.

Kom je uiteindelijk in de bijstand, ligt heden ten dage sneller op je pad, moet je de hardwerkende Nederlander dan eens zien, als ze bij je op bezoek komen en je enige luxe uit je verleden hebt weten te behouden! Zijn oplopende schulden mede uit behoud het gevolg, dat wordt het al snel; je bent boven je stand blijven leven, als eindconclusie, dus eigen schuld, dikke bult! Het wordt je dan enorm kwalijk genomen dat je hebt getracht je levensstandaard te behouden, waar je mogelijk 25 jaar hard voor gewerkt hebt. Dat terwijl er geen werk is en de sociale zekerheid heden ten dage, met rasse schreden aan het afnemen is, zorg alsmaar duurder wordt. Waar alleen de nog wel werkenden steen en been over mogen klagen, maar waar jij je mond over moet houden. Zit je op enig moment in een totaal “niet kunnen” betalen modus, krijg je de opmerking, moet je asielzoeker worden joh. Waar je dan, als je asielzoeker zou kunnen worden, dezelfde mensen gaat tegenkomen, wie roepen: Wat denken ze wel, gratis onderdak, gratis eten, gratis zorg, gratis openbaar vervoer, wat dezelfde mensen jou eerder ook misgunden. Zelf betalen hé, niet, dan had je maar je levensstandaard aan moeten passen. Dat terwijl aanpassen onder Rutte I en II alsmaar moeilijker is gemaakt naast werk vinden, wat steeds minder voor handen is.Geen werk kunnen vinden, geen sociale huurwoning kunnen vinden zijn op zich al zaken die al lang niet meer vallen onder je eigen eindverantwoordelijkheid. Je wordt er ziek van, helaas maar al te vaak letterlijk. Als, dan gaat je eigen risico ook opspelen inzake zorg, iets wat je eigenlijk niet meer kan leiden eenmaal in een uitkering beland. Je huis wordt te duur, geen sociale huurwoning te vinden met huursubsidie en hop daar ga je met je gezin. Met nog grotere pech, krijg je beslag op je uitkering, vaak met een veel telaag vrij te houden bedrag. Waar vreemd genoeg, de overheid zelf een handje van heeft, terwijl juist de overheid een grote mond heeft over een vrij te houden bedrag, maar juist zij degenen zijn die dat niet nakomen, zoals de belastingdienst en het UWV, hetzij bijstand. Uiteindelijk krijg je de straf op baanverlies, ziek worden en niet meer kunnen betalen, hop de straat op en dan verder in deel 2 van OP GEEN GELD STAAT EEN ZWARE STRAF IN NEDERLAND!